25.02.2010
«احتمال دخالت آمریکا در دستگیری ریگی»
«احتمال دخالت آمریکا در دستگیری ریگی»
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بارها تاکید کرده که عبدالمالک ریگی رهبر جندالله را بدون هیچ کمک خارجی بهدام انداخته است. اما اشپیگل آنلاین از احتمال همکاری کشورهای دیگر، از جمله آمریکا در این عملیات خبر میدهد.
اشپیگل آنلاین روز پنجشنبه (۲۵ فوریه، ۶ اسفند) مینویسد: «کشورهای زیادی میتوانند دلایل خاص خود را برای تسلیم ریگی به ایران داشته باشند. پاکستان میتواند برای تخفیف تنش میان خود و ایران، اطلاعاتی در اختیار ایران گذاشته باشد. در سالهای گذشته، بلوچها از جنوب غربی منطقه مرزی پاکستان به عنوان گریزگاه استفاده کردهاند.»
احتمال دخالت آمریکا
به نوشته اشپیگلآنلاین، اصرار زیاد حیدر مصلحی وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی بر این که دستگیری ریگی صرفا کار ماموران اطلاعاتی ایران بوده و آنها از هیچ سرویس اطلاعاتی خارجی استفاده نکردهاند، بیش از همه به بحث درباره احتمال دخالت پاکستان و آمریکا دامن زده است. این نشریه مینویسد:«حتی آمریکا میتواند در همکاری برای به دام انداختن ریگی منافعی داشته باشد.»
اشپیگلآنلاین با اشاره به گزارشی که سیمور هرش روزنامهنگار جنجالی آمریکائی در ماه جولای سال ۲۰۰۸ منتشر کرده است مینویسد:«ایالات متحده آمریکا دست کم تا سال ۲۰۰۸ از عملیات جندالله علیه رژیم ایران حمایت میکرد».
هدیهای برای ایران؟
بخش آنلاین هفتهنامه آلمانی سپس به نقل از یک منبع مطلع ایرانی که نمیخواهد نامش فاش شود ادامه میدهد:«این امکان وجود دارد که آمریکائیها مرد تحت حمایت خود را به دام ایرانیها انداخته باشند. آمریکا در زمینه اعمال فشار به ایران برای تغییر سیاست اتمیاش وسیله فشار زیادی ندارند. ریگی میتواند هدیهای برای ایجاد اعتماد میان واشنگتن و تهران باشد.»
پیش از آن که اشپیگل آنلاین گزارش خود را منتشر کند، منابع غیر رسمی در بلوچستان ایران ادعا کردند که عبدالمالک ریگی یک هفته پیش هنگام عبور از مرز پاکستان و افغانستان به وسیله ماموران آمریکائی دستگیر شده بود، اما آنها هویت او را تشخیص نداده بودند.
همین منابع غیررسمی میگویند که ممکن است ریگی وجهالمصالحهای برای آزاد کردن سه شهروند آمریکائی اسیر در ایران شده باشد.
در نخستین روز پس از دستگیری ریگی، این گمانهزنی در تهران تقویت شد که ممکن است پاکستانیها وی را در خاک خود دستگیر کرده و به صورت مخفیانه در اختیار ایران گذاشته باشند. به گزارش اشپیگل آنلاین، حتی پایگاه اینترنتی " دیپلماسی ایرانی" که به محمدصادق خرازی، برادر کمال خرازی وزیرخارجه پیشین جمهوری اسلامی تعلق دارد نوشت که پاکستانیها در این مورد با آمریکا مشورت کردهاند.
جندالله در وبسایت خود نوشته است: «رهبر مقاومت، در یک عملیات ضدتروریستی دستگیر شده که سرویسهای مخفی آمریکا، افغانستان و پاکستان در آن شرکت داشتهاند.»
JT/MM
Radio Sedaye Alman